יום הולדת הנה בא...


הורים יקרים,

לתזונה נאותה השפעה מכרעת על מצב הבריאות, תפקוד תקין של מערכות הגוף ומניעת מחלות, בכל מהלך החיים, קל וחומר כאשר מדובר בבריאותם של ילדנו הקטנים.
כהורים אנו רוצים לתת לילדנו את התזונה הבריאה והאיכותית ביותר, אבל באופן מעשי אין לנו תמיד את המידע מה חשוב לתת לילדנו לאכול, מה בריא יותר ומה בריא פחות. לא פעם אנו מוצאים את עצמנו מתלבטים איזה רכיבי תזונה חיוניים ואיזה מזונות עשירים בהם, כמה כדאי לצרוך ואיך לתכנן תפריט בריא לילדנו ולנו.
אירועים מיוחדים כגון חגים וימי הולדת תופסים חלק משמעותי במסגרת החינוכית. אירועים אלו כוללים הגשת מזון שונה מזה המוגש בשגרה.

עצרו לרגע וחישבו:
בשנה 365 ימים, אם ילדכם במסגרת שבה כ - 35 ילדים, נוצר מצב שבו בכ-10% מהימים נחגוג ימי הולדת וחגים. אחדים מאיתנו יחשבו שמדובר במעט ימים וכי לא יקרה דבר אם יחשפו לדברי מתיקה וחטיפים העשירים בשומן (במיוחד שומן צמחי מוקשה), סוכר ומלח ודלים ברכיבי תזונה חיוניים כמו סידן, ברזל, ויטמין C וסיבים תזונתיים.
אחרים, יעדיפו להציע גם בימים בהם יש אירועים מיוחדים מזון בריאותי, בעל ערך תזונתי גבוה התורם לגדילה ולהתפתחות תקינה.
  
לפיכך, מובאות לפניכם מספר אפשרויות, מהן תוכלו לבחור את המזון המתאים לכם ביותר למסיבת יום ההולדת בגן (ההמלצות מיועדות לילדים מגיל 4 ומעלה).
הכיבוד המוצע הינו מזון דל יותר בשומן, מלח וסוכר ועשיר יותר במינרלים וויטמינים .

• ירקות חתוכים: ירקות מיוחדים (פלפלים בצבעים שונים, צנוניות קלופות, עגבניות שרי חתוכות), מלפפונים חמוצים ותירס משימורים או קלחי תירס (בעונה) יכולים מאוד לעזור,
• סלט פירות טרי מפירות העונה (ללא ענבים וצימוקים העלולים לגרום לחנק).
• פירות יבשים - תמרים ללא גרעין, כדורי תמרים ופצפוצי אורז, חתיכות אננס מיובש.
• שימורי פירות - פלחים של אפרסק/אננס.
• מיץ מפירות טריים - ניתן להציע כשייק על מים או על חלב.
• כריכים בריאותיים ומקושטים - לחמים טריים עם תוספת זיתים / פיתות קטנות עם ממרח טחינה וקקאו, ממרח טחינה בדבש/סילאן, גבינה צהובה, חלבה, ממרח תמרים, ממרח טונה, חומוס, מתבלי גבינות.
• פיצות ביתיות או קנויות.
• דגני בוקר לא ממותקים בסוכר, מתירס או חיטה, עם חלב לא ממותק בסוכר.
• חביתיות /פנקייקס (רצוי מקמח מלא) ונבט חיטה עם מייפל,
• שוקו -  מאבקת שוקולית וחלב 3%.
• גריסיני – מקלות כמו בייגלה ארוך.
• בייגלה - מחיטה מלאה או בייגלה מועשר בסידן.
• אובלטים - מה שקראו פעם "דקדפים".
• בישקוטים - עוגיות ללא שומן כמעט.
• חטיפי פריכונים עם דבש/שוקולד.
• עוגות על בסיס פרי (עוגת בננות/עוגת גזר/עוגת רסק תפוחי עץ).
• מאפינס בננה, מאפינס מקוואקר או תפוז.
• עוגיות חיות / פתיבר (יש גם מקמח מלא).
• עוגיות טחינה מקמח מלא.
• עוגיות קמח מלא ומייפל (בתי טבע).
• בקיץ: שלוקים ללא צבעי מאכל, קרטיבים פופ אייס ללא צבעי מאכל, גלידה רגילה.

ולפני סיום...

היזהרו מלהביא למסגרת החינוכית מזונות העלולים לגרום לחנק:
ענבים:
יש לחצות את הענבים לשניים לפני האכילה, אם יש בהם גרעינים, להוציאם.
סוכריות: סוכריות חמוצות וקשות, טופי, סוכריות על מקל, קיימת סכנת שאיפה לקנה.
פופקורן: מסוכן בשל גודלו, צורת הקצוות שלו ומבנה קליפתו.
פיצוחים מכל הסוגים.
חטיפים כמו: ביסלי, אפרופו, תפוצ'יפס.

      בברכת מזל טוב לכל הילדים
       ובריאות טובה

 

התכנים המופיעים בדף זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד, לא ניתנו על ידי מוסד רפואי, אינם מהווים חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.